Reiki

Reiki is een vorm van werken met universele energie. In deze vorm wordt de energie doorgegeven via de handen.

De ontvanger van deze energie verricht het werk. Dit  werk houdt in dat lichaam en geest weer voeding krijgen om zichzelf in balans  te brengen.

Door de heilzame werking van Reiki kunnen de kwalen, ontstaan  door disharmonie, verminderen of zelfs verdwijnen.

Doordat je lekkerder in je vel voelt zitten, kom je weer in een opwaartse spiraal. Hierdoor treedt er een  positieve verandering op, niet alleen in jezelf, maar ook bij alles wat je  doet. En dit heeft weer een positieve uitwerking op je hele omgeving.

Ieder mens  heeft de kracht in zich deze energie te gebruiken voor zichzelf en te geven aan anderen. Ga maar na waar je  handen naar toe gaan als je je bijvoorbeeld stoot: naar de pijnlijke plek. Je hoeft hier geen kennis van zaken te hebben, dit is een aangeboren gave. Wat je  bij het stoten onbewust doet, doe je bij een behandeling met Reiki bewust, je brengt energie over.

Het geven  van Reiki ontspant lichaam en geest en ondersteunt daarbij het zelf genezend  vermogen van de ontvanger. Reiki geneest niet, ook de behandelaar kan niet  beschouwd worden als genezer. De ontvanger van Reiki bepaalt bewust of onbewust wat hij of zij met deze energie doet. Dat wil zeggen, wanneer iemand open staat voor het laten doorstromen van Ki (energie) door het hele wezen (het fysieke en emotionele lichaam), kan dat tot genezing, heling of acceptatie leiden.

Er treedt altijd een bepaalde verbetering op en leidt vaak tot een grotere  bewustwording en verandering van inzichten, levensstijl en gewoonten.

Tijdens een behandeling ziet de een de energie in de vorm van bijvoorbeeld kleuren een ander voelt de energie als warmte en trillingen. De een heeft bewijs nodig, de ander vertrouwen. Velen stappen de weg van Reiki op om eerst lichamelijke en emotionele ongemakken op te lossen.

 

REIKI BEGINSELEN:

Juist  vandaag zal ik mij niet ergeren

Juist  vandaag maak ik mij geen zorgen

Ik  verdien mijn brood op een eerlijke manier

Ik  heb liefde en respect voor anderen

Ik  ben dankbaar voor de vele zegeningen

 

 

met bril